„Spring Carnival” / “Carnavalul Primăverii”

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” Suceava şi Asociaţia Societatea pentru Egalitate de Gen SEG, în parteneriat cu Shopping City Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Direcţia pentru Tineret a Judeţului Suceava,  Asociația “Speranță, Șansă, Viitor” din Mihoveni, Societatea de Caritate “Mila Creștină” din Dolhasca şi, Asociaţia „Alecs Group”, au organizat concursul judeţean „Carnavalul Primaverii” ediţia la a III-a la Shopping City Suceava în data de 7.05.2016, unde au participat copii din 5 unităţi de asistenţă socială: Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Gura Humorului, Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Fălticeni, Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” din Dolhasca, Centrul de Plasament “Mihail și Gavril” din Solca, Centrul de Plasament “Speranța” din Suceava.

În deschiderea evenimentului elevele de la Cercul de dans al Palatului Copiilor, coordonate de prof. Mirela Duminică, au încântat publicul prezent cu un dans modern Bulinele, apoi doamna Adriana Dascălu Bulină – gazda Carnavalului Primăverii, a moderat momentele şi probele întregului eveniment.

Concursul a fost organizat cu ocazia Sărbătorilor Pascale, dedicat tuturor copiilor din sistemul de protecţie socială cu scopul prevenirii marginalizării sociale și de promovare a talentelor din instituțiile de ocrotire socială.

Probele concursului au fost: prezentarea momentelor artistice, oferite de elevii din Centrele de Plasament și jurizarea unor produse hand made realizate de beneficiarii Centrelor de Plasament sucevene.

În paizele concursului, publicul privitor a fost încântat de momente artistice prezentate de elevii Grupului vocal „Visul Copiilor” al Asociaţiei „EUROACTIV” Suceava coordonaţi de prof. Mihai Greciuc, dansuri moderne coregrafiate de doamna prof. Mirela Duminică, prezentări de modă cu elevele de la Cercul de Artă textilă coordonate de prof. Liliana Voinoiu, și muzică uşoară cu elevele de la Cercul de Canto coordonat de domnul prof. Mihai Lungoci.

Doamna prof. Narcisa Daniela Ştefănescu de la Asociaţia „EUROACTIV” Suceava a mulţumit tuturor participanţilor care au realizat acest carnaval şi în special sponsorilor, care au făcut posibil organizarea acestui eveniment special dedicat copiilor din aceste unităţi de asistenţă socială.

13095918_1122672064422688_2872414266145684631_n 13133360_1122671651089396_6936854103035855670_n 13139326_1122670534422841_3566305623712591305_n 13151619_1122671534422741_1860583161353473845_n 13151635_1122672271089334_2210635627251563299_n carnavalul-primaverii-afis-2016-mare

Juriul concursului a fost compus din specialişti abilitaţi în organizarea şi desfăşurarea diverselor evenimente culturale şi sociale:

  1. doamna ec. Viorica-Luminiţa Banc – preşedinta Asociaţiei Societatea pentru Egalitate de Gen SEG Suceava
  2. prof. Narcisa Daniela Ştefănecu – de la Asociaţia „EUROACTIV” Suceava;
  3. prof. Beatrice Choleva – director al Palatului Copiilor Suceava;
  4. prof. Petronela Rusu – Palatul Copiilor;
  5. prof. Loredana Ceică – inspector şcolar arte – de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava;
  6. director executiv doamna Doina Cristina Cojocaru de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava;
  7. domnul Laurenţiu Turtă – Preşedintele Asociaţiei „Speranţă, Şansă, Viitor” din Mihoveni şi reprezentant al sponsorilor din partea Real Suceava;
  8. domnul prof. Mihai Lungoci – de la Palatul Copiilor Suceava;
  9. doamna prof. Mirela Duminică – de la Palatul Copiilor Suceava;
  10. doamna prof. Oana Popescu de la Palatul Copiilor Suceava.

 

Decernarea premiilor a fost efectuată de către membrii juriului şi sponsorii evenimentului.

Doamna inspector şcolar prof. Loredana-Mihaela Ceică şi doamna director executiv Doina Cristina Cojocaru de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, împreună cu doamna Mioara Saftiuc de la Societatea de Caritate „Mila Creştină” Dolhasca au înmânat premiile. Trebuie de menţionat că elevii participanţi din instituţiile de ocrotire au primit şi premii în bani oferiţi de Societatea de Caritate „Mila Creştină” din Dolhasca.

 

Locul I:          – Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” Dolhasca

– Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Gura Humorului;

Locul II:         – Centrul de Plasament “Mihail și Gavril” din Solca

– Centrul de Plasament “Speranța” din Suceava

Locul III:        – Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Fălticeni

Premiu Special al juriului: Denisa-Andreea Grumeza de la Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” Dolhasca.

 

Cadouri şi premii din partea Sponsorilor pe care dorim să le mulţumim: S.C. Real Hyper Magazine S.R.L. (sacoşe pline cu dulciuri, caiete şi produse de igienă personală), RIO Bucovina (sucuri şi ape minerale), Florăria Iris (buchete de flori şi trandafiri pentru doate participantele din Centrele de Plasament), Alka, Tesano, Velpitar, Rostar, Cozonac Bujor, Rogelya din Fălticeni, S.C. Transport Public Local S.A. Suceava (transportul dus-întors al copiilor de la Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava) şi, nu în ultimul rând gazdei evenimentului Shopping City – Suceava, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Judeţul Suceava şi, Rotaract Suceava.

 

Evenimentul a fost coordonat de echipa de organizare compusă de: doamna ec. Viorica-Luminiţa Banc – preşedinta Asociaţiei „Societatea pentru Egalitate de Gen SEG” Suceava, de prof. Narcisa-Daniela Ştefănescu, prof. Romeo Irinel Bolohan şi, prof. Mihai Greciuc de la Asociaţia „EUROACTIV” Suceava, de prof. Beatrice Choleva – director al Palatului Copiilor Suceava şi de voluntarii „EUROACTIV” Suceava: Luca Răscol, Daniela Ciubotariu, Adelin-Codruţ Palaghiciuc, Cosmin Nesteriuc, Silvestru Grădinaru, Consuiela Roman, Radu Rusu, Mihai Mărgineanu şi psih. Constantin Alecsa de la Asociaţia „Alecs Group” Suceava.

Organizatorii mulţumesc sponsorilor şi colaboratorilor pentru că datorită lor au reuşit să aducă un zâmbet de bucurie pe chipul copiilor care au participat la acest eveniment.

Publicitate