I am a child, I have equal rights and responsibilities / Sunt copil, am drepturi şi responsabilităţi egale

1_REGULAMENT_CONCURS_FINAL

Acest concurs se încadrează în politica organizaţiei de promovare a drepturilor şi responsabilităţilor copiilor, venind în sprijinul cadrelor didactice pentru a vedea cum sunt percepute şi înţelese de către cei cărora li se adresează.

Categoria de vârstă care va participa la concurs este cuprinsă între 11 – 15 ani (clasele a V – a, a VI-a şi a VII – a).

Concursul se va desfăşura în trei etape:

  1. a) Etapa I – Etapa pe clasă, se va desfăşura în perioada 21 aprilie – 16 mai;
  2. b) Etapa II – Etapa pe şcoală, se va desfăşura în perioada 19 – 28 mai;
  3. c) Etapa III – Etapa finală, se va desfăşura în data de 30 mai.

Etapa I      

Se va desfăşura sub coordonarea profesorului de educaţie civică sau a  dirigintelui, pe baza materialelor puse la dispoziţie de asociaţia noastră (vor fi menţionate răspunsurile corecte şi punctajul). Primii doi elevi, cu punctajul cel mai mare, vor forma echipa care vor reprezenta clasa la  etapa pe şcoală.

Etapa II

Vor participa toate echipele câştigătoare la etapa pe clasă. Concursul se va desfăşura sub coordonarea reprezentanţilor asociaţiei noastre. Echipa câştigătoare va participa la etapa finală pe judeţ.

Etapa III

Fiecare echipă câştigătoare în cadrul şcolii va concura pe data de 30 mai 2008 la etapa pe judeţ. Concursul se va desfăşura sub coordonarea organizaţiei iar juriul va fi format doar din reprezentanţi ai fiecărei şcoli, elevi sau profesori, sub îndrumarea coordonatorului acestui concurs iar locul de desfăşurare va fi anunţat din timp.

Echipa câştigătoare va participa la o tabără organizată de asociaţia noastră în perioada vacanţei de vară şi toţi ceilalţi participanţi vor primi premii şi diplome.

Materialele informative vor fi puse la dispoziţie de către asociaţia noastră.

Publicitate